logo2

Portfolio's van Elke van Hessem

Statement:
Observeren en verbeelden, het liefste met een knipoog om zo een kleine glimlach teweeg te brengen.

portfolio 3Over dit portfolio:

Afgelopen cursusjaar ben ik aan de slag gegaan met portretten. Tijdens een 30 day challenge, waarbij ik mijzelf de opdracht had gegeven iedere dag een portretfoto te maken, moest ik bij gebrek aan modellen op sommige dagen noodgedwongen zelfportretten maken. Na deze 30 dagen, ben ik juist met deze zelfportretten verder gegaan, een leuke uitdaging! Ik heb hierbij gebruik gemaakt van mijn omgeving, vaak met spiegelingen en/of in de natuur om een bepaalde sfeer te creëren in de foto. 

portfolio 2Over dit portfolio:

Tijdens mijn wandelingen met mijn camera langs de kinderboerderij kwam ik er achter dat portretten van dieren eigenlijk niet zoveel hoeven te verschillen van portretten van mensen. Ik heb geprobeerd de dieren zo te fotograferen dat hun (soms bijna menselijke) karaktertrekjes zichtbaar zijn op de foto.
portfolio 1

Over dit portfolio:
Mens & HondMensen en dieren (en de combinatie daarvan) zijn onderwerpen die mij interesseren. In deze serie probeer ik juist de toch enigszins standaard combinatie van mensen en hun honden vast te leggen op de niet standaard momenten.

© 2019 centrum voor de fotografie