logo2


Portfolio van Marjan van der Kuil

Statement:
Ik ben gefascineerd door mensen. Mijn uitdaging in portretten maar ook met straatfotografie, is iemand zo vast te leggen dat het een ander ook boeit.

Portfolio 3Over dit portfolio:
Bijzonder mensen

Mensen intrigeren en boeien mij, ben super nieuwsgierig en maak snel contact. ‘Achter’ elk portret zit een bijzonder verhaal. Mijn favoriete portretten worden ‘gekleurd’ door het contact, toch gaat mijn voorkeur uit naar zwart wit. In deze portfolio zijn mensen te zien die ik afgelopen jaar heb ontmoet in Indonesië op Bali en Flores. Met sommigen waren meerdere ontmoetingen en met anderen was de ontmoeting eenmalig maar niet minder bijzonder.
Portfolio 2Over dit portfolio:
Ik ben gefascineerd door de mens en zijn gekke, interessante, unieke en boeiende details.
‘Rode haren’ heb ik zelf ook, echter de laatste jaren geverfd of gebleekt. Mijn sproeten en verbranden in de zon kan ik niet verdoezelen. De veelheid aan verschillende kleuren haar, huid en sproeten intrigeert mij.
Zeer verrast was ik tijdens één van mijn reizen in Indonesië een echte roodharige tegenkwam aan de rand van het oerwoud op Sumatra, deze Orang-oetan dame mag dan ook niet ontbreken aan mijn collectie.

Portfolio 1Over dit portfolio:

In mijn vrije tijd reis ik het liefst de hele wereld rond. Waarbij mijn voorkeur gaat naar Azië. Foto’s in deze portfolio heb ik gemaakt in de Zuid – Oost Molukken, een eilanden archipel in Indonesië. In India heb ik mensen geportretteerd in de provincies Rajasthan en  Gujarat. En in Thailand op straat.© 2019 centrum voor de fotografie