logo2


Portfolio's van marlies van lent

Statement:

Door te fotograferen heb ik geleerd om bewuster te kijken en daardoor meer te zien, en zo mijn eigen visie op mijn omgeving weer te geven.


Portfolio 1Over dit portfolio:

Up and Down:
Ik heb het voorrecht dat ik mensen met het syndroom van Down van dichtbij heb kunnen observeren. Vooral het laatste jaar werd ik gegrepen door de snelheid van het ouder worden bij deze groep, de veranderingen die te zien zijn in hun gelaatsuitdrukking. Al jaren fotografeer ik mijn broer, een man van bijna 60 jaar met het syndroom van Down. Deze serie laat een selectie zien van de foto’s die ik heb kunnen maken door hem in 2018 een dag lang intensief te volgen. In deze selectie is goed te zien dat naast zijn intredende ouderdom, er nog ruimte is voor zijn vrolijkheid.  

 Portfolio2Over dit portfolio:
De grens tussen land en water en alles wat zich daar bevindt, trekt mij iedere keer weer naar de waterkant.
In dit portfolio zijn het zowel de kleinere stranden van Wijthmenerplas en Heerderstrand, als ook de kust van Schiermonnikoog waar veel meer te zien is als je anders kijkt.
 De grens tussen land en water en alles wat zich daar bevindt, trekt mij iedere keer weer naar de waterkant.

In deze portfolio zijn het zowel de kleinere stranden van Wijthmenerplas en Heerderstrand, als ook de kust van Schiermonnikoog waar veel meer te zien is als je anders kijkt.
© 2019 centrum voor de fotografie