logo2

Portfolio van Mike Kerstens

Statement:
De camera is mijn “spiegel” naar de buitenwereld. De beelden die ontstaan moeten mij keer op keer blijven boeien. Zowel on the road als on the streets.

portfolio 4Over dit portfolio:
Dit tiental foto's maakt deel uit van een grotere serie die ik vervolgens in boekvorm heb gebundeld en voorzien van de volgende tekst: 

"Nadat ik het boek "VECHTEN VOOR MIJN LEVEN...het bizarre bestaan van biker Henk Kuipers" in één adem had uitgelezen, was ik onder de indruk van datgene wat door Michiel Blijboom in een dynamische vogelvlucht was beschreven. Maar ondanks de vele fysieke gebeurtenissen vond ik het meest indrukwekkend: Henk Kuipers' onvoorwaardelijke liefde voor diegenen die hem dierbaar zijn! Dit bleek ook tijdens de opening van Rusty Cooper & Co By Old Havana op 21 april 2016. Dank aan Henk Kuipers voor het mogen vastleggen van de sfeervolle momenten op de gevoelige plaat."portfolio 3Over dit portfolio:
Schreef ik in mijn tweede portfolio nog over vertrouwen dat moest worden "verdiend" (op basis van een bepaalde "status"), in dit portfolio ga ik nog een stapje verder. Hier moest namelijk het vertrouwen worden "gewonnen".
Voordat ik deze serie fotografeerde, was ik nog nooit in contact geweest met deze mensen. In de korte tijd dat ik daar kon zijn, moest het sterk heersende wantrouwen worden omgezet in acceptatie.
portfolio 2Over dit portfolio:
"Natuurlijk...compositie, licht, (on)scherpte, etc. kunnen de sfeer bij een foto bepalen.
Maar toen ik hier IN wilde kruipen, moest er vooral sprake zijn van wederzijds vertrouwen. En in dit geval moest dat vertrouwen worden "verdiend".
Die dag had ik het geluk dat ik dezelfde taal spreek, dezelfde fiets rijd, en hetzelfde feest vier. Vertrouwen werd acceptatie, en mijn foto's kregen een extra dimensie."
portfolio 1


Over dit portfolio:
Na jarenlang voortdurend op zoek te zijn geweest naar de perfecte foto om hier vervolgens mee te kunnen "scoren", kwam ik tot de conclusie dat er geen sprake was van genoegdoening. Waarom zou ik foto's maken om vooral anderen te plezieren. Toen ik na mijn eerste prijs bij de online fotowedstrijd van de Nederlandse Fotobond 2013 geen voldaan gevoel overhield, wist ik één ding zeker: dit moet anders!
Ondertussen was ik tijdens de vervolgcursus bij het Centrum voor de Fotografie al op een hele andere manier aan het kijken met mijn camera. Ik fotografeer nu met gevoel...met MIJN gevoel!

© 2019 centrum voor de fotografie