logo2

Portfolio van Remke Maris

Statement:
Door te fotograferen probeer ik lagen af te pellen. Om zo tot de kern van het onderwerp te komen. Waardoor ik het helder kan zien.

Portfolio 3


Over dit portfolio:
Wat is er werkelijk?
Schaduw kan je niet voelen, pakken. Verandert voortdurend en kan zomaar vervagen of verdwijnen.
Maar is er wel. Of is het er niet?Portfolio 2


Over dit portfolio:
Wanneer zie je het kind en waneer zie je de persoon. Lukt het me om de persoonlijkheid van het kind weer te geven in een foto?Portfolio 1Over dit portfolio:
Ik vergeet altijd mijn bloemen weg te gooien. Dan staat er nog een steeltje overeind en liggen de blaadjes onder de vaas op mijn kastje. Maar eigenlijk stoort me dat niet. Waarom zou je ze weg gooien? Wanneer zijn ze mooi? Wat is mooi? De kleuren worden anders, de structuur wordt anders. Sommige bloemen laten de blaadjes vallen, alsof het ballast is wat niet meer gedragen kan worden. Andere bloemen trekken de blaadjes dicht en houden ze zo dicht mogelijk bij zich. Er zijn bloemen die heel kort vol bravoure leven. En bloemen die taai zijn. Klein en stabiel. Bloemen die samen een mooie bos vormen en bloemen die alleen het best tot zijn recht komen. Eigenlijk net als mensen. Die worden ook niet lelijk als ze ouder worden. Misschien anders. Maar nooit lelijk.© 2019 centrum voor de fotografie