logo2

Portfolio van Wouter de Vries

Statement:

Fotografie is voor mij een hobby waarbij de uitdaging ligt in het beheersen van alle technieken om foto’s te maken die boven het gemiddelde kiekje uitstijgen. Met name tijdens mijn reizen richt ik mij op natuur/landschappen, architectuur- en straatfotografie. Daarnaast vindt ik macrofotografie fascinerend.

portfolio 2Over dit portfolio:
Deze foto's zijn gemaakt in het kader van het thema uitzicht, het zijn de unieke uitzichten waar ik een of meerder uren het zicht op gehad heb gedurende een periode van 4 weken. 

Uitzicht kan uit zicht verdwijnen. Uitzicht kan elk gezicht vertonen. Uitzicht kan onveranderlijk schijnen. Zonder vastlegging schijnt echter elk gezicht te verdwijnen.

portfolio 1Over dit portfolio:

De eerste foto was bijvangst bij een poging een macrofoto van een oog te maken. Hij geeft mooi weer waar het bij fotografie om kan gaan: zien, reflecteren en verwonderen.
Bij de twee landschappen is veel opname- en postprocessing techniek toegepast om haarscherpe opnamen te maken met veel detail.
Bij de drie straatbeelden in Madrid is gebruik gemaakt van kaders, scherp en onscherp om boeiende beelden te maken.
Bij de laatste drie beelden is gebruik gemaakt van beweging tijdens de opname om relatief saaie bomenlaantjes een extra dimensie te geven.© 2019 centrum voor de fotografie